2005: Välfärdsstat – men vems?

Hans Bergström

Några av de medverkande vid 2005 års seminarium: Fredrik Reinfeldt, Johan Bohman, Tove Lifvendahl, Håkan Hagwall, pristagaren Maciej Zaremba, Carl Bildt, Mats Johansson och Olof Ehrenkrona

Den frivilliga sektorns roll för välfärden stod i fokus för fondens tredje minnesseminarium onsdagen den 17 maj 2005 hos Stockholms handelskammare, Bohmans gamla arbetsplats. Värd var VD Peter Egardt, statssekreterare hos statsministern 1991-94.

Temat behandlades efter inledningar av Johan Bohman och Carl Bildt i form av en debatt med anföranden av redaktör Hans Bergström, Dagens Nyheter och professor Lars Svedberg vid Ersta Sköndals högskola. Deras tal följdes av kommentarer av Olof Ehrenkrona, redaktör Anders Isaksson, borgarrådet Kristina Axén-Olin, docent Emil Uddhammar, tankesmeden Ann-Marie Lindgren (s), samt redaktörerna Widar Andersson och Elisabeth Precht.

För att lyssna på de olika talarna, ladda hem mp3-filerna nedan:

Johan Bohman, Carl Bildt (18 min)

Hans Bergström (31 min)

Olof Ehrenkrona, Anders Isaksson, Kristina Axén-Olin, Emil Uddhammar (27 min)

Repliker, publikfrågor (27 min)

Lars Svedberg (31 min)

Ann-Marie Lindgren, Elisabeth Precht, Widar Andersson (46 min)

Prisutdelning: Fredrik Reinfeldt, tacktal Maciej Zaremba (26 min)

Moderatorer: Mats Johansson, Tove Lifvendahl